Kålsuppe opskrift

kålsuppe opskrift til suppekuren (7 dages kuren)

Kålsuppe opskrift – hvilke ingredienser skal benyttes?

Kålsuppe opskrift:

  • 2 store løg
  • 1 eller 2 fed hvidløg (Er du glad for hvidløg: tilføj 1 til 2 ekstra fed!)
  • 2 grønne peber
  • 1 eller 2 dåser tomater (flåede eller hakkede)
  • 3 gulerødder
  • 1 bakke (ca. 200g) champignon
  • 1 bundt bladselleri
  • Et halvt hvidkålshoved
  • evt. et par hønse bouillonterninger
  • ca. 2½ liter vand, så grøntsagerne er helt dækket af vand

Som tillæg til ovenstående kålsuppe opskrift, så tilsæt evt. de krydderrier og krydderurter, som du lige har smag for. Det kan f.eks. være salt, peber, karry, chili, persille, ingefær mv.

Tilberedning af kålsuppen til suppekuren

Alle grøntsagerne vaskes/renses og udskæres i mindre stykker og kommes i en stor gryde. Grøntsagerne koges med de øvrige ingredienser tilsat vand så det lige dækker, i ca. en time. Smag kålsuppen til med salt peber og alt efter smag tilsæt så chili og karry eller andre krydderier/krydderurter. Spis suppen til alle måltider. Suppen kan også spises/drikkes, som et mellemmåltid. Husk også at drikke masser af vand. Det er også helt ok at drikke the og kaffe, dog uden sukker eller andre sødemidler.

Hvad gør du efter kål suppekuren?

Nu har du været på diæt og spist kål suppe i  henhold til 7 dages madplanen, men hvad så bagefter?

Hvad hvis jeg fortalte dig, at jeg har en god opskrift på en solid grøntsagssuppe? – UDEN KÅL!! Den har et fantastisk lavt kalorieindhold og det er et måltid, der garanteret hjælper dig med at holde vægten nede!

Dette er en ikke-creme baseret (lavt kalorieindhold) suppe, der indeholder flere forskellige grøntsager end kål suppen, og den smager vidunderligt. Den er let at lave og den kan fryses ned i portioner, så den er lige til at tage op og opvarme igen, og så er den er god at tage med på arbejde, eller bare nyde senere.

Den indeholder kun 45 kalorier og til ca. 7 kroner pr. portion (for alle ingredienser) Så er det da bare om at komme i gang ;o)

Du har endda mulighed for at tilføje lidt kød i suppen i form af kalkun, kylling eller skinke (som vil tilføje omkring 20 – 30 kalorier pr. portion).

Opskrift / Indkøbsliste:

  • 2 store løg
  • 1 eller 2 fed hvidløg(Er du glad for hvidløg: tilføj 1 til 2 ekstra fed!)
  • peberfrugter efter eget valg
  • 1 eller 2 dåser tomater (flåede eller hakkede)
  • 3 gulerødder
  • 1 bakke (ca. 200g) champignon
  • 1 bundt bladselleri
  • En squash
  • et bundt friske asparges
  • 3/4 kop perlebyg
  • evt. et par hønse bouillonterninger
  • Kød (valgfrit) kalkun, skinke eller kylling – Gå evt. til slagteren og bed om en 1 skive ½ ¾ tomme tyk skive af kalkun, kylling eller skinke.
  • ca. 2½ liter vand, så grøntsagerne er helt dækket af vand

Grøntsagssuppen er meget let at lave:

Skyl alle grøntsagerne og skær dem ud i passende størrelser (så de kan komme i munden). Kom alle grøntsagsstykkerne op i stor gryde og hæld vand over og tilsæt evt. lidt bouillon og krydderrier. Tilsæt evt. kød, hvis du ønsker det. Sæt suppen i kog og lad den simre under let omrøring. Herefter lægges log på gryden og den skal små simre i ca. 45 minutter.

Herefter er grøntsagssuppen færdig og klar til servering. Du kan evt. pynte suppen med lidt krydderurter efter eget valg.